Jaglana szarlotka z cynamonem

Składniki (na blaszkę od tarty):

 
– 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
– 2 łyżki mąki kukurydzianej
– 1 łyżka mąki żytniej
– 2 duże jajka
– 6 sporych jabłek
– miód
– łyżeczka cynamonu
– wiórki kokosowe

Wykonanie:

 
Kaszę jaglaną gotujemy wg opakowania – odsączamy z wody, studzimy.
Do kaszy dodajemy mąkę, jajka – mieszamy łyżką do połączenia wszystkich składników.
Dosładzamy ciasto miodem – wg uznania.
Jabłka obieramy, trzemy na grubych oczkach, dodajemy cynamon – mieszamy.
Na blaszkę kładziemy połowę ciasta, na to jabłka i na jabłka drugą część ciasta.
Wierzch posypujemy dużą ilością wiórek kokosowych.
Pieczemy około 30-35 minut w 180 stopniach.

Ten artykul ma 12 komentarzy

  1. Anonimowy Reply

    Czy mąkę kukurydzianą i żytnią można zastąpić wieloziarnistą ?? Akurat taką posiadam.

  2. Anonimowy Reply

    Same pyszności u Ciebie 🙂 Możesz napisać w czym przerabiasz zdjęcia? Śliczne są

  3. Anonimowy Reply

    Jestem na Twoim blogu pierwszy raz. Przeczytałam o Twojej historii w starych postach. Jestem pod wrażeniem Twojej przemiany, a przede wszystkim motywacji. Wydajesz się być bardzo pozytywną i przemiłą dziewczyną. Aż sama nabieram siły do zmiany swojego trybu życia na zdrowszy. Na pewno będę odwiedzać Twojego bloga częściej. Naprawdę, świetna robota. Brawo Ty! 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *