Orkiszowe pancakesy na maślance
… wyświetleń na blogu ponad 12,000 ! szok! 🙂
~

Dzisiaj wrzucam przepis na najlepsze „pankejki” świata!
są lekkie, puszyste, bardzo zdrowe, bez dodatku cukru, bardzo łatwe
w przygotowaniu, tanie a przede wszystkim BARDZO PYSZNE!

polecam je jeść na śniadanie.
same w sobie są sycące i zostają w brzuszkach na dłuugo 🙂

wymówka, że rano nie ma się czasu na przygotowanie takiego śniadania?
BZDURA! wystarczy wstać 10 min szybciej 🙂

składniki na 1 porcję
– 2 jajka
– 3 łyżki mąki orkiszowej
– 100ml maślanki naturalnej
– jogurt naturalny (polewa)
– 1 banan
– kilka świeżych truskawek

wykonanie:
białka ubijamy na sztywno(z odrobiną soli). dodajemy kolejno żółtka – dalej miksując.
następnie wlewamy maślankę – łączymy mikserem z jajkami i na koniec dodajemy
mąkę orkiszową – i wszystko na końcu miksujemy na wolnych obrotach.
Na rozgrzanej patelni (można użyć oliwy albo oleju kokosowego) formujemy małe
placuszki. Przygotowane omlety przekładamy bananem a całość polewamy jogurtem
naturalnym i na wierzch kładziemy truskawki.

Będzie smakowało! Zapewniam! 🙂

jakość zdjęć znowu instagramowa.. ale co ja zrobię, kiedy takie pyszności na mnie czekają i nie mam nawet siły iść po aparat… 🙂 

ale co jak co – ZDJĘCIE ZAWSZE ZROBIĘ, CHOĆBY TELEFONEM 🙂


Ten artykul ma 6 komentarzy

  1. Jolanta Szczurek Reply

    Przepyszne, faktycznie najlepsze pancakesy jakie do tej pory jadłam! 🙂 super formuje się ciasto i wyglądają tak samo jak na zdjęciu 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *