Dietetyczne „oponki”
 
Przedstawiam Wam „OPONKI” w wersji baaardzo light
Smaczna przekąska idealna na drugie śniadanie.
Zdjęcie instagramowe, taka byłam głodna, że nawet nie poszłam po aparat tylko pyk telefonem 🙂

Z podanych składników wyjdą 4 „oponki” 🙂

Co potrzebujemy?
– 1 duże, słodkie jabłko
– 1 średnie jajko
– płatki migdałowe
– wiórki kokosowe
– cynamon (łyżeczka)
– odrobina miodu

Jak wykonać?
Jajko mieszamy z migdałami i cynamonem.
Jabłka kroimy na 4 grube plastry(nie obieramy ze skórki) , wydrążamy środek i obtaczamy
w naszej wcześniej przygotowanej panierce. Wstawiamy do piekarnika na 25min
i pieczemy w 180stopniach. Upieczone jabłka smarujemy odrobiną miodu i posypujemy wiórkami
kokosowymi i migdałami.

SMACZNEGO! 🙂

www.instagram.com/monika.jaskula

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *