Naleśniki ze szpinakiem i fetą
Cześć 🙂
Tym razem naleśniki ze szpinakiem i fetą. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Co potrzebujemy?

Składniki na ciasto:
– 3/4 szklanki mąki kukurydzianej (może być żytnia albo orkiszowa)
– szklanka mleka 1.5%

– 2 średnie jajka

– szczypta soli

Składniki na farsz:
– 220g mrożonego szpinaku
– 100g sera typu: feta
– łyżeczka prawdziwego masła
– sól, pieprz, szczypta vegety

Wykonanie:
Składniki na ciasto miksujemy na gładką masę. Smażymy naleśniki na oliwie z oliwek.
Jeśli posiadacie patelnię teflonową, można smażyć bez oliwy.

Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła. Wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy
aż do momentu „wytopienia się” wody 🙂 W tym czasie kroimy fetę na drobną kostkę i
wrzucamy do podgrzanego szpinaku.  Doprawiamy przyprawami do smaku.
Następnie nakładamy farsz do naleśników i całość możemy jeszcze podpiec na patelni z obu stron.

Ja podałam jeszcze z pomidorem malinowym 🙂
Niestety(stety) naleśniki są tak zapychające, że zdołałam zjeść tylko jednego z nich 🙂
a byłam taaaaaka głodna 🙂

Róbcie, pieczcie i próbujcie ! 🙂
Smacznego! 🙂

z podanych składników wychodzi ok 4-5 naleśników 🙂
Jeśli macie jakieś pytania zapraszam na -> (klik) www.ask.fm/szarpienerwy
oraz zapraszam na mojego instagrama -> (klik) www.instagram.com/monika.jaskula


Ten artykul ma 4 komentarzy

  1. Mirabellka177 Reply

    Dziewczyny odchudzanie proponuje zaczac od motywacji, jak chcecie cos na motywacje, wpiszcie sobie w gogle; odchudzanie przed i po by sasetka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *