Składniki (na ok 10 racuchów)
– szklanka mąki żytniej razowej
– szczypta soli
– 1 duże jabłko
– pół łyżeczki cynamonu
– pół łyżeczki sody oczyszczonej
– ok 1,5 szklanki mleka 1,5%



Sposób przygotowania:
Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Pozostałe składniki zmiksować. Ciasto powinno mieć
konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dodać jabłka i całość wymieszać łyżką.
Smażyć na teflonowej patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Podać można je z dżemem, nutellą, śmietaną.. 😉 Ja posypałam odrobiną cukru pudru
z racji tego, że do ciasta nie dawałam wgl cukru. 🙂
Jeden racuch baaardzo zapycha 😉

SMACZNEGO!!! 🙂



Ten artykul ma 1 komentarz

  1. Unknown Reply

    Wyszły pyszne. Ten blog to najlepsza inspiracja na moje fit śniadania. Przepisy są cudowne bo uwielbiam omlety itp. Najlepszy blog ever!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *