Składniki na ciasto:
– 1,5 kg mąki pszennej
– 4 jajka
– letnia woda (ile zabierze)
– sól

Składniki na farsz:
– 1 kg twarogu białego chudego
– 1 kg ziemniaków
– 3-4 cebule
– sól, pieprz, vegeta

Wykonanie:
CIASTO: Mąkę, jajka i sól łączymy ze sobą, dodajemy letnią wodę i zagniatamy
do tej pory aż wyrobi się miękkie, gładkie ciasto.

FARSZ: Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oliwie. W misce przez praskę przeciskamy kg twarogu i kg UGOTOWANYCH ziemniaków. Dodajemy do tego naszą usmażoną wcześniej cebulkę.
Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i vegetą.

Ciasto wałkujemy bardzo cienko, po czym wycinamy kółka (szklanką), nakładamy farsz, zalepiamy i gotujemy 🙂

Z CZYM PODAĆ?
Ja podsmażyłam cebulkę dodając margarynę i vegetę 🙂

Smacznego!!!!! 🙂


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *