Składniki:
–  200g makaronu pełnoziarnistego świderki
– pół opakowania mięsa mielonego z szynki

– 1/2 cukinii

– 2 ząbki czosnku

– 1 puszka pomidorów w kawałkach

– jedna kulka mozarelli

– przyprawa typu „vegeta”

– sól i pieprz

– zioła prowansalskie
– bazylia

Wykonanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso podsmażamy wraz z posiekanym czosnkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w plasterki, lekko podsmażamy, pod koniec dodając pomidory, przyprawiamy do smaku. Mięso mieszamy z warzywami, wykładamy na makaron, na wierzch kładziemy plasterki mozzarelli, posypujemy ziołami prowansalskimi.

Pieczemy ok. 15-20 min.w 180 stopniach.





Ten artykul ma 2 komentarzy

  1. Monika. Reply

    „Cukinię kroimy w plasterki, lekko podsmażamy, pod koniec dodając pomidory, przyprawiamy do smaku.” – pod słowem „przyprawiamy” kryje się między innymi słowo vegeta 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *